Συντήρηση των οδοντικών εμφυτευμάτων σας

Η καθημερινή φροντίδα των οδοντικών εμφυτευμάτων μοιάζει πολύ με τη φροντίδα των φυσικών δοντιών. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό οι προσωπικές σας πρακτικές στοματικής υγιεινής να διατηρούνται με τα υψηλότερα πρότυπα για την πρόληψη ασθενειών γύρω από τα εμφυτεύματα καθώς και τη διατήρηση της διάρκειας ζωής τους.

Με την κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι και τις επισκέψεις  στον εξειδικευμένο οδντίατρο, μπορείτε να διατηρήσετε τα νέα σας δόντια καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Τα εμφυτεύματα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και χωρίς πλάκα  τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας οδοντόβουρτσα και οδοντικό νήμα ή και μεσοδόντιο βουρτσάκι. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδοντίατρός σας μπορεί να προτείνει εξειδικευμένα βοηθήματα καθαρισμού όπως ένα water flosser για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία του εμφυτεύματος.

Σημαντικές περιοχές για καθαρισμό:

• Η στεφάνη ή η γέφυρα που υποστηρίζεται από εμφύτευματα, πάνω και κάτω από τα ούλα.

• Ανάμεσα στα γειτονικά σας δόντια (μεσοδόντια διαστήματα) 

Τα τακτικά ραντεβού με τον οδοντίατρό σας θα εξασφαλίσουν ότι διατηρείτε τα εμφυτεύματα, τις στεφάνες και τις γέφυρες με τον πιο υγιή δυνατό τρόπο για να εξασφαλίσετε μακροπρόθεσμη επιτυχία. Ο οδοντίατρός σας θα σας συμβουλεύσει για το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα συντήρησης τόσο πριν όσο και μετά τη θεραπεία εμφύτευσης δοντιών.